A festő berendezések és a porfestő kabinok innovatív megoldást nyújtanak a fémfelületek és egyéb anyagok bevonatolására, lehetővé téve a nedves festést és a porfestést egyaránt. Az elektrosztatikus porfestés eljárása kiemelkedik gazdaságosságával és környezetkímélő tulajdonságaival, hiszen a folyamat során a festékporok nem tartalmaznak oldószereket, így a környezetszennyezés minimalizálható, és a nem tapadt festékpor visszanyerhető. Ezen eljárások jelentős előnye, hogy változó méretű munkadarabok esetén is alkalmazhatók, különösen, ha kisebb teljesítményigény áll fenn, ahol a kézi porszórás rugalmassága és alacsony beruházási költsége kiemelkedően előnyös lehet.

A kabinok anyaga változatos – többek között porfestett acél, horganyzott lemez, műanyag, vagy üveg – lehet, hogy megfeleljen minden egyedi igénynek, az elszívott porfesték leválasztására pedig patronos porleválasztók vagy ciklon rendszerek biztosítanak megoldást. A porfestési folyamat során a munkadarabokon lévő festékpor beégetése kritikus lépés, ami jellemzően 170-220°C-on történik, biztosítva ezzel a bevonatok tartósságát és minőségét.

Ez a technológia azért is ajánlott, mert a munkadarabokat víz, olaj és pormentes állapotban, valamint foszfáttal vagy konverziós réteggel előkészítve kell a porfestésnek alávetni. A környezet szennyezettsége, hőmérséklete és páratartalma szintén meghatározó tényezők a porfestés hatékonyságában és a bevonat minőségében.

Kiemelkedő minőséget és megbízható festési megoldásokat kínálunk minőségi festő berendezéseinkkel, legyen szó porfestésről vagy nedves festésről. Válassza ki az Ön igényeit leginkább kiszolgáló berendezést kínálatunkból, és forduljon hozzánk bizalommal további részletekért!
Festő berendezések | Ipari automatizálás és vezérléstechnika
Festő berendezések
Festő berendezések
Festő berendezések | Beégető kemencék
Festő berendezések
Festő berendezések